Helsepersonell kan raskt få informasjon som er viktig om du blir akutt syk.
Legen din kan registrere alvorlige allergier eller annen kritisk informasjon.
Du kan legge inn egne opplysninger i din kjernejournal.
Både du og helsepersonell ser de samme opplysningene.
Hvorfor er Kjernejournalen viktig (video 2 min). Kjernejournalen - kom i gang (video 4 min).
admin

epost om Kjernejournalen fra Direktoratet for e-helse

Direktoratet for e-helse sender deg en epost når de har opprettet en kjernejournal for deg.

Fra: Direktoratet for e-helse [Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.]
Sendt: 8. september 2016 20:04
Til:
Subject: Beskjed til deg fra Direktoratet for e-helse

Til DEN DET GJLDER

Du har fått kjernejournal
Du mottar denne e-posten fordi Direktoratet for e-helse har opprettet en kjernejournal for deg.

Kjernejournalen er laget for at helsepersonell skal kunne gi deg bedre behandling. Kjernejournal viser utvalgte helseopplysninger hentet fra offentlige registre og noen opplysninger som du eller legen din legger inn. Kjernejournal er ikke en fullstendig journal, og erstatter ikke pasientjournalen du har hos legen.

Ved bruk av din kjernejournal får legevakt, sykehus og fastleger raskt tilgang til de samme oppdaterte opplysningene om deg. Har du ikke kjernejournal, ligger opplysningene om deg bare lagret i journaler ved hvert sted du har fått behandling.

Kjernejournal ivaretar strenge krav til sikkerhet og personvern. Det er kun helsepersonell som får tilgang til din kjernejournal, via sitt journalsystem.

Du kan selv finne din kjernejournal ved å gå til helsenorge.no og logge deg inn på Min helse. Her kan du se all informasjon som er lagret om deg, endre dine personverninnstillinger, legge inn egne opplysninger og se hvilket helsepersonell som har åpnet din kjernejournal. Du kan også lese mer om kjernejournal.

Hvis du ikke ønsker å ha en kjernejournal, kan du registrere dette ved å reservere deg på helsenorge.no. Da vil det ikke finnes noen kjernejournal for deg. Det kan bety at viktig informasjon ikke blir tilgjengelig for helsepersonell.

Slik kan du bidra
De fleste av opplysningene i kjernejournalen blir hentet inn automatisk. Noe kan du også registrere selv slik at kjernejournalen din blir mer utfyllende og nyttig. Du kan registrere kontaktpersoner, sykdomshistorikk og spesielle kommunikasjonsbehov (svekket syn, hørsel eller behov for tolk).

Snakk med legen neste gang du har time
Har du alvorlige allergier, en sjelden lidelse eller annet som det er viktig for helsepersonell å kjenne til, kan du be legen din registrere dette slik at helsetjenesten blir spesielt oppmerksom på det.

I kjernejournalen vil helsepersonell se følgende opplysninger:

  • Din folkeregistrerte adresse og nærmeste familie (Kilde: Folkeregisteret)
  • Foreldreansvar for barn under 18 år (Kilde: Folkeregisteret)
  • Mobiltelefonnummer til deg og din familie (Kilde: Difi kontaktregister)
  • Din fastlege (Kilde: Fastlegeregisteret)
  • Legemidler og annet du har fått på resept etter at du fikk kjernejournal (Kilde: Apotek/Reseptformidleren)
  • Gyldige e-resepter (Kilde: Reseptformidleren)
  • Tid og sted for dine sykehusopphold (tilbake til 2008, kilde: Norsk pasientregister)
  • Kritisk informasjon som allergier, sjeldne lidelser eller annet (Kilde: Legen, i samråd med deg)
  • Dine egne registreringer om sykdommer, kommunikasjonsbehov og kontaktpersoner

Hvem har laget kjernejournal?
Helsedirektoratet laget kjernejournal på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet. Utviklingen har skjedd i samarbeid med helsepersonell og pasientorganisasjoner. Helsedirektoratets divisjon e-helse gikk fra 1. januar 2016 over til å bli et eget direktorat: Direktoratet for e-helse, som har overtatt ansvaret for kjernejournal. Innbyggere får kjernejournal når den innføres i nye områder. Dette gjøres i samarbeid med din kommune og sykehuset i ditt nærområde.

Hvordan fant vi din e-postadresse?
E-postadressen din er registrert i det felles nasjonale kontaktregisteret for offentlige tjenester. Du kan oppdatere din kontaktinformasjon og lese mer om registeret på Norge.no.

Dette er en automatisk e-post. Svar blir ikke lest.

Har du spørsmål, kan du kontakte 800HELSE (telefon 800 43 573) eller din lege.

Med vennlig hilsen
Direktoratet for e-helse

NB! Direktoratet for e-helse vil aldri be deg om passord eller annen privat informasjon på e-post, SMS eller pr. telefon. Klikk aldri på lenker som du mottar i e-post eller SMS eller som legges ut på sosiale medier, men skriv adressen på nytt i nettleseren.

Innholdet i denne e-posten er ment å skulle gjelde for mottakeren som nevnt over. Dersom du ikke er rett mottaker av denne e-posten ber vi deg vennligst om å videresende e-posten til rette mottaker. Direktoratet for e-helse påtar seg ikke ansvar for endringer av innholdet etter at meldingen er sendt. E-posten ble sjekket for skadelig kode før utsendelse fra Direktoratet for e-helse.